20 september 2008

Mjuk äppelkaka!

Här kommer den äntligen, äppelkakan.

200g matfett
4 ägg
3 dl socker
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Fyllning:
4 äpplen
1 tsk kanel

Topping: 2 dl hackade hasselnötter
1dl socker
1 dl vetemjöl
100g smält matfett

1. Smält matfettet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten
2. Vänd ner mjölk och matfett. Häll smeten i en form med bakpapper, 20x30cm
3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Vänd dem i kanel och lägg i rader ovanpå smeten.
4. Blanda nötter, socker, mjöl och matfett till toppingen och strö över äpplena. Grädda i 200grader ca 35 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Tid: 1 tim

Ät och njut. Smakar gott med marsan eller vaniljsås till.

Inga kommentarer:

Mitt i livet

I torsdags den 29 September var jag återigen på kontroll för min cancer. Jag är fortfarande frisk, allt ser bra ut. I tre år till kommer jag...