21 december 2009

Mer godis

Choklad doppad lakritskola med flingsalt.
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 msk kakao
0,75 dl turkiskpeppar (jag krossade dom lite)
2 tsk smör
200 g mörkchoklad
flingsalt
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkiskpeppar i en vid gryta.
Koka upp under omrörning.
Låt koka ganska häftigt till ca 120 grader (temometer är bra) ca 15 min. Gör ett kulprov.
Rör om lite ibland.
när det kokat klart så rör ner smöret och häll i en papprad form ca 20x20 cm.
Ställ kallt att stelna innan kolan klipps/skärs i bitar.
Smält chokladen, doppa kolan och strö över salt innan chokladen stelnat.
Hur god kola som helst. Jag doppar bara vissa bitar i choklad (då jag inte tål det) och utesluter saltet, för det har jag inget. Ska prova att doppa några i vit choklad så blir det snyggt på fatet.
Smaklig spis.
Kram

Inga kommentarer:

Mitt i livet

I torsdags den 29 September var jag återigen på kontroll för min cancer. Jag är fortfarande frisk, allt ser bra ut. I tre år till kommer jag...